ijssalon patisserie

Baklava Soorten

baklava

Fistikli Baklava

baklava_fistikliFilodeeg met pistachenootjes
3 stuks € 3,-

SEKERPARE

sekerpareDeeg met amandelen of walnoten
3 stuks € 3,-

KÜNEFE

kunefeCake van draadjesdeeg met mozzarella en pistachenootjes € 6,-
Met Maras ijs € 7,-

KATMER

katmerTurkse sesam pannekoek, bereid met bakkersroom en pistache
€ 6,-

yellow_ornament

Baklava is een lekkernij die meestal als dessert wordt gegeten. Baklava bestaat uit laagjes filodeeg, dat op bladerdeeg lijkt, gevuld met gemalen stukjes noot, doorgaans walnoot of pistache maar ook wel amandel. Er zijn allerlei varianten waarbij ook wel kaneel, kardemom, kruidnagel, citroenrasp, sinaasappelrasp, rozenwater en vanillesuiker worden toegevoegd. Het geheel wordt, na het bakken, doordrenkt met een zoete siroop van suiker of met honing. Vaak wordt de baklava op een grote schaal gemaakt en vervolgens in kleine stukjes gesneden. Omdat de baklava erg zoet is, wordt er vaak koffie bij gedronken en in de toeristische gebieden wordt de baklava met een bolletje ijs geserveerd.